Абсолютно новий сімейний кросовер Corolla Cross

Новини
Дата публікації: 1 травня 2023 р.
5

Corolla Cross

Абсолютно новий сімейний кросовер

Повністю нова Corolla Cross — це сімейний кросовер, що доповнює сучасну лінійку Corolla. Автомобіль побудований на платформі Toyota TNGA GA-C і підтримує ключові функції, завдяки яким Corolla здобула популярність.

 

foto_2_01
Підвищена продуктивність

Corolla Cross — це перша модель, оснащена гібридною технологією Toyota 5-го покоління, що передбачає використання легших і компактніших компонентів. Ця технологія забезпечує автомобілю ще більшу потужність та ефективність. Гібридна система Toyota 5-го покоління поліпшує керованість автомобілем, а також забезпечує кращі відчуття від прискорення і впевненіше водіння.

Новий автомобіль оснащений 2,0-літровим силовим агрегатом із переднім приводом. Максимальна потужність гібридної системи становить до 197 к.с./145 кВт, що на 8% більше порівняно з попереднім поколінням. Автомобіль розганяється від 0 до 100 км/год усього за 7,6 секунди з підтримкою переднього привода. Рівень викидів CO2 моделі становить 93-102 г/км.

Corolla Cross оснащена новим блоком керування потужністю (PCU), що зменшує рівень електричних витрат у системі (-6% для 2,0-літрового двигуна). Це дозволяє економити пальне і забезпечує тихішу роботу системи.

Також Corolla Cross має нову літій-іонну гібридну батарею,  меншу і легшу за традиційні акумуляторні рішення. Вона забезпечує кращу потужність, що позитивно впливає як на динамічні характеристики автомобіля, так і на паливну ефективність. Вага батареї зменшилася на 14% порівняно з попередньою версією, на стільки ж відсотків зросла і її потужність.

foto_2
Поліпшений дизайн

Дизайн нової Corolla Cross повністю відповідає її потужності. Спереду позашляхові риси Toyota підкреслені подвійною трапецієподібною решіткою радіатора та нижчим розташуванням бампера. Тонкі подвійні світлодіодні фари доступні для всіх комплектацій. У задній частині автомобіля розміщені тривимірні фари, що огортають задні крила і дверцята.

Потужність нового кросовера також підкреслено розширеними крилами, що контрастують зі звуженим кузовом, а чіткий профіль салону акцентує на його просторовості. Довжина автомобіля становить 4 460 мм, ширина — 1 825 мм, висота — 1 620 мм, а колісна база — 2 640 мм. Corolla Cross оснащена 17-дюймовими легкосплавними дисками зі сріблястим покриттям або 18-дюймовими дисками з контрастним яскравим і темно-сірим обрамленням.

Інтер’єр Corolla Cross втілює повсякденну практичність. Це відкритий світлий простір із чудовою видимістю для всіх пасажирів, великими бічними вікнами і вищою точкою огляду для водія.

Розміри багажного відсіку збільшені, а доступ до нього полегшено завдяки широкому прорізу, висоті завантаження у 720 мм (один із найменших показників серед конкурентів) та функції електропривода дверцят багажника з датчиком для відчинення ногою. Місткість завантаження становить 403 л і може бути розширена до максимальних 1 321 літрів при складанні задніх сидінь.

foto_3
Надійність і безпека

Безпека є основним пріоритетом як для Toyota, так і для її клієнтів. Тож нова Corolla Cross демонструє розширені можливості безпеки та допомоги водієві завдяки оновленій системі Toyota Safety Sence третього покоління — від покращення рівня виявлення ризиків аварій до функцій активної безпеки.

Corolla Cross — одна з перших моделей, де застосовано нову фронтальну камеру та радар для охоплення ширшого поля перед автомобілем, а також огляду зверху/вниз і зліва/справа. Відстань виявлення перешкод попереду збільшена вдвічі порівняно з попередніми моделями.

Пакет функцій безпеки Corolla Cross включає систему запобігання зіткненням (PCS), що ефективно діє в умовах руху містом і розпізнає загрозу потенційних лобових зіткнень. Система запобігання зіткненням на перехрестях відтепер розпізнає транспортні засоби, що наближаються через дві смуги, а також велосипедистів і автомобілі, які раптово наближаються збоку. Серед інших функцій безпеки нового кросовера: система екстреного керування (ESA); адаптивний круїз-контроль повного діапазону (ACC); система запобігання обгону; система попереднього гальмування/повороту, що допомагає водіям безпечно повертатися на смугу руху між автомобілями; система допомоги визначення смуги руху (LTA) тощо. Одна із її ключових опцій — проактивна допомога водію (PDA).

Салон Corolla Cross оснащений вісьмома подушками безпеки, зокрема передньою центральною подушкою, що знаходиться збоку від пасажирського сидіння і запобігає контакту між пасажирами попереду у разі зіткнення.

foto_5
Покращений користувацький досвід

Corolla Cross — перша модель Toyota, що застосовує новий 12,3-дюймовий комбі метр на панелі приладів водія. Його ергономічний дизайн забезпечує відмінну видимість для зручного зчитування інформації та інтуїтивно зрозумілого керування. Панель приладів можна персоналізувати за допомогою різних тем: Casual, Smart, Tough Sporty.

Оновлена мультимедійна система включає 10,5-дюймовий сенсорний дисплей високої чіткості, а також інтеграцію зі смартфонами через Apple CarPlay (бездротове) і Android Auto (із застосуванням дроту).

Новий кросовер Corolla Cross — оптимальний вибір для тих, хто цінує потужність і технологічність водіння. Модель поєднує міцність автомобілів Toyota і просторий інтер’єр із містким багажником для комфортних та безпечних подорожей усією сім’єю.

Corolla Cross

Насолоджуйтеся подорожжю

Створений для життєвих пригод

Повністю новий автомобіль Toyota Corolla Cross дає вам і вашим близьким усе необхідне, щоб упоратися з непередбачуваними поворотами родинного життя. Завдяки значній паливній економічності та просторому салону з інтуїтивно зрозумілими технологіями практична модель Corolla Cross пропонує все, що потрібно для комфортного водіння.

Corolla Cross дарує всім привід для посмішок. Модель поєднує у собі міцність надійного сімейного автомобіля з інтуїтивно зрозумілим дизайном кросовера, а отже ідеально підходить для повсякденного використання.

 

Створений для всієї родини
Панорамний дах
Керованість
Світлодіодні фари
Лекгосплавні диски
Розширені крила

Привітний панорамний дах покращує кожну поїздку, надихаючи маленьких допитливих розумників на спілкування з навколишнім світом.

Високе положення позашляховика за кермом забезпечує кращий огляд трафіку для більш впевненої їзди.

Завдяки потужним світлодіодним фарам ви та ваша родина будете оснащені всіма сценаріями від світанку до сутінків, будь то бездоріжжя чи шосе

Унікальне поєднання спортивних і шикарних 18-дюймових легкосплавних дисків доступне, щоб відповідати спортивній постаті Corolla Cross.

Сміливе тривимірне поєднання передніх і задніх крил надає Corolla Cross витонченого, але потужного вигляду, який обов’язково приверне увагу кожного.

1dlya_vashogo_najcinnishogo_vantazhu
Для вашого найціннішого вантажу

Мало що так непередбачувано, як сімейне життя. На щастя, Corolla Cross здатна впоратися з будь-якими викликами, які постануть перед вами.

2_perspektivni_tehnologiyi
Перспективні технології

Потрібно вирушити у далеку подорож чи відвезти кудись дітей — технології Toyota допоможуть комфортно доїхати куди завгодно.

Впевненість їхати куди завгодно

Куди б ви не поїхали, гібридна система Corolla Cross 5-го покоління не підведе вас та вашу сім’ю.

 
Особливості систем безпеки та допомоги водію
Система запобігання зіткненням (PCS)
Система аварійної зупинки (EDSS)
Адаптивний круїз-контроль (ACC)
Монітор сліпих зон (BSM)
Система нагадування про задні сидіння (RSRS)
Система безпечного виходу (SEA)

Наша система запобігання зіткненням може виявити загрозу та допомогти уникнути зіткнення з іншими транспортними засобами, пішоходами та велосипедистами. Вона сповіщає водія про небезпеку за допомогою звукових і візуальних попереджень, а також допомагає під час гальмування. Якщо водій не встигає вчасно загальмувати, вона активується автоматично, щоб запобігти зіткненню або його пом’якшити. Система здатна розпізнавати інші автомобілі, пішоходів, велосипедистів, мотоцикли. До того ж доступні функції запобігання зіткненням на перехрестях, допомога в екстреному кермуванні під час поворотів на перехрестях, виконанні маневрів ухилення.

Якщо протягом деякого часу водій не виконує жодних дій, пролунає звуковий попереджувальний сигнал. Якщо водій не реагує, автомобіль автоматично сповільнюється та зупиняється, не залишаючи смуги руху. Аварійні вогні увімкнуться, аби попередити інших учасників дорожнього руху, а двері відчиняться для забезпечення легкого доступу для екстрених служб.

Ця система утримує вас на мінімальній заданій відстані від автомобіля попереду. Якщо відстань скоротиться, система зменшить швидкість, а у разі потреби задіє гальма й активує стоп-сигнали. Якщо ваш автомобіль оснащений системою розпізнавання дорожніх знаків (RSA), ACC зрозуміє показники обмеження швидкості на маршруті та запропонує необхідні коригування.

Наша система моніторингу сліпих зон попереджає водія про будь-які транспортні засоби, які він міг не побачити у бічних дзеркалах. Це особливо корисно під час обгону.

Ця система попереджає водія, якщо на задньому сидінні залишилися пасажири чи предмети. Спочатку сповіщення з’являється на цифровому комбінованому лічильнику. Потім, коли ви вже покинули автомобіль і замкнули його, вмикається аварійна сигналізація чи/або аварійні вогні залежно від моделі.

Система використовує радар сліпих зон, аби допомогти водієві уникнути зіткнення відчинених дверей або пасажирів, що виходять, із автомобілями чи велосипедистами, які наближаються ззаду. Якщо система визначає, що існує ймовірність зіткнення, індикатор у зовнішньому дзеркалі загоряється, а індикатор на багатофункціональному інформаційному дисплеї і звуковий сигнал попереджає пасажирів.

!
До порівняння можна додати лише 3 автомобіля